Bio Plantella Nutrivit za jagode i bobičasto voće

999.00 

Specialno 100 % organsko gnojivo

Visokokvalitetno organsko gnojivo više vrijednosti, osobito prilagođeno uzgoju jagoda i bobičastog voća. S dodatkom prirodnog fosfora za ukusnije voće.

Pakiranje: 1 kg

Vrijeme upotrebe
Područje upotrebe

Opis

Obogaćuje strukturu i aktivnost tla, povećava udio organske tvari te jednakomjerno prehranjuje biljke, čime osigurava zdrav rast i razvoj te prirodno uzgojene, vitaminima bogate jagode.
Budući da je u obliku granula koje se tope u dodiru sa zemljom i vodom, jamči dugotrajnu dostupnost i brzo oslobađanje hranjiva, stoga je primjereno za početno gnojenje, kao i za prihranu biljaka u razdoblju rasta. Gnojivo ima dugotrajan učinak koji omogućava razumno gnojenje, sprječava ispiranje u podzemne vode i opasnost od paleži.

Prednosti

Uravnoteženu prirodnu prehranu i zdravi rast biljakama omogućava:

  • sastojcima posve prirodnog podrijetla (biljni i životinjski ostaci prehrambeno prerađivačke industrije)
  • uravnoteženom NPK formulom kojom omogućava jednakomjeran razvoj korijenja i potiče zdrav rast
  • oblikom granula koje se brzo oslobađaju u području korijenja biljkama omogućava pravu mjeru hranjvih tvari, a gubitak hranjivih tvari (posebno dušika) se smanji
  • dodanim fulvinskim i huminskimi kiselinama omogućava puno organske mase
  • visokim sadržajem suhe (90%) te organske tvari (65%) poboljšava sposobnost zadržavanja vode
  • posebnom termičkom obradom gnojivo je besprijekorno, bez primjesa korova i bolesti

Upotreba

Organsko gnojivo je u obliku finih granula koje se lako mogu posipati po površini. Preporučamo ih zakopati u zemlju, jer se time potiče trenutno djelovanje, gnojivo brže dolazi do korijena i smanjuju se gubici hranjiva. Gnojivo koristite za redovitu početnu prihranu i pripremu tla kod sadnje jagoda i drugog bobičastog voća. Gnojite u propisanim dozama u proljeće, kada je tlu potrebno dosta hrane za rast, te u jesen, kada je iscrpljeno i potrebno ga je ojačati.

Podijelite s prijateljem

Uzgojite svoje uz pomoć Plantella proizvoda

Možda će vam se također svidjeti…