Bio Plantella Protekt

999.00 

999.00 

Bio Plantella Protekt

999.00 

100% prirodni zaštitni premaz za debla drveća

100% prirodni zaštitni sloj koji štiti drvo od proljetnog mraza, lišajevi, mahovine i pucanja kore. Sprječava zimovanje štetnika u debljih stabala.

Pakiranje: 1,5 kg

Wishlist icon Dodaj na popis za kupnjuDodaj na popis za kupnju

Gdje kupiti proizvod?

Tvoj spisak za kupovinu

Vrijeme upotrebe
Područje upotrebe

Opis

Bio Plantella Protekt je premaz pažljivo odabrane bijele boje i pripremljen od materijala koji su potpuno bezopasni za biljke. Dakle, nudi potpunu zaštitu stabala drveća od proljetnog mraza. Zbog dobrog prianjanja drveće je zaštićeno cijelu zimu.

Prednosti

  • potpuna zaštita debla.
  • bijela boja sprječava smrzavanje i pucanje kore.
  • dobro prianjanje.
  • Vrlo pogodan za mjesta s jakom vrućinom.
  • Biološka zaštita koja hrani debla i povećava njihovu elastičnost.
  • Bez razdoblja odgode.

Upotreba

Prirodno zaštitno sredstvo Bio Plantella Protekt prije upotrebe dobro promiješati, po potrebi se može razrijediti vodom, dodati do 10%. Prije nanošenja, uklonite olabavljenu koru sa stabla žičanom četkom. Dobro premažite deblo od tla do grana.

Kako bi se stabla zaštitila od proljetnog mraza, debla se kreče prirodnim zaštitnim premazom Bio Plantella Protekt u prosincu, siječnju ili najkasnije u veljači. Kasnije, tijekom dana, kora stabla se rasteže na suncu, a ispod kore počinju teći sokovi. Kad temperatura noću padne ispod 0 stupnjeva Celzijusa, sokovi se smrzavaju, a kora se stegne i popuca. To stvara uzdužne pukotine i rane, u kojima se brzo nakupljaju štetnici, koji mogu ozbiljno oštetiti biljku.

Ako je potrebno, bijeljenje se ponavlja u lipnju kako bi se stabla zaštitila od sunčevih opeklina. Bijela boja zaštitnog premaza odbija sunčeve zrake i na taj način sprječava pucanje kore.

Podijelite s prijateljem

Bio Plantella za učinkovito zaščito sadnega drevja

Želite još više PLANTELLA savjeta za vrtlarenje?

Prijavite se na naš newsletter!