Plantella Organik za citruse

999.00 

Plantella Organik za citruse

100 % organsko gnojivo s dugotrajnim djelovanjem u obliku peleta za sadnju i presađivanje svih vrsta citrusa i agruma.

Pakiranje: 7,5

Vrijeme upotrebe
Područje upotrebe

Opis

100 % organsko gnojivo s dugotrajnim djelovanjem u obliku peleta za sadnju i presađivanje svih vrsta citrusa i agruma.

Prednosti

Dugodjelujuće 100 % organsko gnojivo odlično je za sadnju, početnu gnojidbu i redovitu godišnju gnojidbu u nasadima i posudama svih vrsta citrusa ili agruma (limun, naranča, mandarina, klementina, limeta, pomelo, bergamot, citron, grejp, kinoto, kombava, kumkvat).

Visok sadržaj organske mase, fulvo i huminskih kiselina omogućuje formiranje humusa u tlu i stimulira aktivnosti mikroorganizama u tlu. Zbog toga agrumi učinkovitije prihvaćaju hranjive tvari, a to znači i veću iskoristivost mineralnih gnojiva, bolji rast, manje ispiranje mineralnih hranjivih tvari u podzemne vode i manje zagađenja.

Optimalna kombinacija makro i mikro-hranjiva u gnojivu potiče jednomjerni rast, bo-gatu cvatnju, bolju oplodnju i više ukusnih plodova s puno vitamina.

  • Dodatak željeza (Fe) sprječava klorozu.
  • Magnezij (Mg) povećava težinu plodova i smanjuje debljinu kore.
  • Zeolit i bentonit su bogati silikatima koji jačaju biljna tkiva, te poboljšavaju otpornost i zadržavaju vlagu u tlu.

Upotreba

Organsko gnojivo upotrebljavamo prilikom sadnje, za gnojidbu na početku ljeta te za dodatnu gnojidbu citrusa  u sezoni. Gnojimo po propisanim dozama kroz cijelo vegetacijsko razdoblje od veljače do studenog, a najvažnije je u proljeće, kad je tlu potrebno puno hrane za početak rasta agruma i na jesen, kad je tlo iscrpljeno i treba oporavak i jačanje. Upute za doziranje su opće preporuke. Ako je potrebno, prilagodimo ih lokalnim tlima i klimi te specifičnim zahtjevima biljaka.

Organsko gnojivo je u obliku peleta, koje ravnomjerno posipamo po tlu u širini krošnje drveća. Preporučljivo je pelete zakopati u tlo jer tako gnojivo počne djelovati odmah, brže prodire do  korijenja i smanjuje se gubitak hranjivih tvari.

Podijelite s prijateljem

Proizvodi Plantella za citruse

Možda će vam se također svidjeti…