Plantella Zemlja za grobove

999.00 

999.00 

Plantella Zemlja za grobove

999.00 

Specialna zemlja za grobove

Visokokvalitetna specijalna zemlja crnica s najkvalitetnijim huminskim tresetom za sadnju i presađivanje svih vrsta ukrasnih biljaka na grobovima.

Pakiranje: 10L, 20 L

Wishlist icon Dodaj na popis za kupnjuDodaj na popis za kupnju

Gdje kupiti proizvod?

Tvoj spisak za kupovinu

Vrijeme upotrebe
Područje upotrebe

Opis

Zemlja s najkvalitetnijim huminskim tresetom za sadnju i presađivanje svih vrsta ukrasnih biljaka na grobovima. Sadrži huminski treset i izrazito je crne boje, ne ostavlja mrlje na dijelovima od kamena (testirano).

Zemlja poboljšava strukturu i aktivnost tla, uz to osigurava visok kapacitet zadržavanja vode i sprječava ispiranje postojećih i dodanih hranjivih tvari.

Prednosti

 

  • ne ostavlja mrlje na dijelovima od kamena
  • sadrži najkvalitetniji humusni treset bogat hranjivim tvarima i humusom. To osigurava osnovne potrebe biljaka za hranjivim tvarima
  • uz visok sadržaj organskih tvari opskrbljuje biljku svim potrebnim glavnim mineralnim i mikrohranjivim tvarima
  • poboljšava strukturu i aktivnost tla
  • pruža visoku sposobnost zadržavanja vode, sprječava ispiranje postojećih i dodanih hranjivih tvari te smanjuje uporabu kemijskih sredstava za zaštitu biljaka
  • povećava udio organskih i mineralnih tvari u tlu

Upotreba

Zemljom se koristimo za sadnju i presađivanje svih vrsta ukrasnih biljaka na grobovima. Zemlja dobro prekriva površinu. Zbog izrazito crne boje zelenilo i cvijeće dolaze do izražaja.
Sadnja u gredu: iskopamo rupu gotovo 3 puta veću od korijenskog sustava sadnice i nasipamo 5 – 6 cm zemlje. U sredinu rupe stavimo biljku, rupu napunimo supstratom, lagano ga pritisnemo uz biljku i zalijemo vodom, po mogućnosti kišnicom.
Sadnja u ukrasne lonce: prije početka sadnje pripremimo drenažu od sloja kamenja ili šljunka, nakon čega slijedi sloj zemlje Plantella za grobove. Biljku stavimo u posudu, napunimo je do vrha zemljom, lagano pritisnemo i protresemo da se zemlja uruši. Zalijemo, po mogućnosti kišnicom.

Presađivanje: Preporučujemo presađivanje biljaka svake godine ili kada posuda postane premala. Ako to nije moguće, uklonimo gornji sloj zemlje i zamijenimo je novim slojem Plantella Zemlje za grobove.
Dognojavanje: Plantella Zemlja za grobove sadrži dovoljno hranjivih tvari za 3 do 4 tjedna, a zatim preporučujemo redovno dognojavanje visokokvalitetnim Plantella Specijalnim gnojivom za ukrasne biljke.

Podijelite s prijateljem

Želite još više PLANTELLA savjeta za vrtlarenje?

Prijavite se na naš newsletter!