Prije preseljenja u zatvoreni prostor presadimo biljke

Došlo je vrijeme kada bi trebali presaditi biljke koje smo iz kuće iznjeli u vrt tijekom ljeta što je dobrodošlo svim  većim tropskim biljkama  kao što su fikusi, juke, razne palme i slične. Biljke su provele ljeto u polusjeni i one u dobrim uvjetima su napredovale rastom.

Kako bi biljke kvalitetno presadili važno je nabaviti:

Postupak presađivanja

Prvo se postavi na dno posude drenažni sloj, a zatim sloj  zemlje Plantella Premium i tek onda biljka. Posudu napunimo zemljom do korijenovog vrata biljke i zemlju lagano pritisnemo uz biljkuda dobro učvrstimo samu biljku.

Plantella Premium zemlja osigurati će kvalitetan rast tijekom narednih mjeseci jer sadrži najkvalitetnije tresete, biljna vlakna i potrebna hranjiva. Struktura zemlje omogućava kvalitetno zadržavanje vlage i dostupna hranjiva. 

Nakon 3 do 4 tjedna presađene  biljke nastavimo dohranjivati. Na jesen dodajemo gnojivo svakog tjedna, a u vrijeme mirovanja jedanput mjesečno. 

Sve zelene biljke koje ne cvjetaju dohranimo visokokvalitetnim tekućim gnojivom Plantella List koje pored potrebnih hranjiva sadrži ekstrakt algi i čak 11 vitamina.

Za biljke od kojih očekujemo cvatnju uptrijebimo Plantella Cvet, tekuće gnojivo obogaćeno vitaminima, ekstraktom morskih algi i mikrohranjivima. Jednostavna je primjena jer svaka boca ima čep s dozom u kojem izmjerimo 15 ml tekućeg gnojiva i dodamo u 2 l vode za zalijevanje.

Želite još više PLANTELLA savjeta za vrtlarenje?

Prijavite se na naš newsletter!