Prirodno sačuvajmo povrtnjak

Napokon smo dočekali plodove našeg truda u povrtnjaku. Iz dana u dan plodovi sazrijevaju i redovitom berbom potičemo novu cvatnju i plodonošenje. Trenutna prognoza i ne ide nam u prilog. Izmjenična kiša i sunce mogu nanijeti poprilične štete u našim povrtnjacima.

Ukoliko će se tijekom srpnja nastaviti kišni dani, budite spremni na širenje raznih bolesti biljaka. Bolestima najbolje pogoduje kombinacija kiša i vrućina nakon pa stoga budite na oprezu u takvim uvjetima, pogotovo s rajčicama, tikvicama, i drugim plodovitim povrćem.

Djelujmo preventivno prirodnim preparatima

Kako se bolest na biljkama ne bi dogodila preventivno jačajmo stijenku biljaka prirodnim preparatima. Mnogi koriste koprivu ali mana je njezin miris nakon dan dva. Postoje i druge biljke koje svojim sastavom jačaju stijenku biljke i ne dozvoljavaju prodor gljivične infekcije i u samo tkivo.

Poljska preslica sadrži i do 80% silicija, a ostalo je kalcij, željezo, magnezij, kalij, sumpor, mangan, selen, bakar, jod, saponin, glikozid, flavonoidi i vitamin E. Zbog visokog udjela silicija, kalcija, kobalta i drugih minerala vrlo je učinkovita kao sredstvo za jačanje biljaka. Silicijeva kiselina učvršćuje stanične stijenke biljaka koje time postaju otpornije, dok spojevi sumpora djeluju kao zaštita. Djeluje protiv pepelnice, hrđa … Preslicu u prirodi možemo pronaći, ali nemamo je uvijek pri ruci kada nam je potrebna u povrtnjaku.

Linija proizvoda Bio Plantella nudi sredstvo na bazi poljske preslice koje se zove Bio Plantella NaturProizvod je dostupan u bočici sa prskalicom i sredstvo je spremno za uporabu ili u obliku koncentrata pa je potrebno razrjeđivanje s vodom.

Ne zaboravimo i dohranu povrća

Plodonošenje iscrpljuje biljku i ako ne dohranjujemo povrtnjak zaustavit  ćemo novu cvatnju i stvaranje novih plodova. Povrtnjak uzgajamo kako bi jeli što prirodnije i bez kemijskih sredstava tako da nam i dohrana mora biti organska i što prirodnija.

Bio Plantella Vrt je visokokvalitetno tekuće organsko hranjivo od ekstrakata morskih algi s dodanim vitaminima jača biljni korijenov sustav, pomaže  boljem usvajanju  hranjiva i omogućuje zdraviji razvoj, bujniju cvatnju, veći urod i bolju kvalitetu plodova te puniji okus. Biljke zalijevamo svakih 10-ak dana Plantella Vrtom i to u omjeru 100 ml/10 l vode.

Pokusi su dokazali da su biljke koje smo dohranjivali  ovim tekućim gnojivom  bile otpornije na bolesti i štetnike te su lakše podnosile stres od nedostatka vode i visokih temperatura tijekom ljeta. Bio Plantella Vrt bit će  od velike pomoći ako biljke uzgajate u vrtnim posudama na balkonima-terasama jer će biljkama osigurati kvalitetan rast i razvoj te smanjiti stres od ograničenog rasta.

Svi naši proizvodi su rezultat dugogodišnjeg znanja, provjerenih istraživanja i tehnoloških inovacija priznatog slovenskog proizvođača Unichem. Budući da smo na njih iznimno ponosni, označili smo ih s posebnim pečatom Testirana učinkovitost.