Trendovi za moderan ukrasni vrt

I u svijetu vrtlarstva bitno je pratiti trendove jer se time naš okoliš prilagođava smjernicama renomiranih vrtlara, koji najveći naglasak stavljaju na lijep izgled i korist u kućnoog okoliša. Zato ovogodišnji ukrasni vrtovi diktiraju nasade koji oponašaju prirodu mekim i valovitim linijama u dizajnu. Provjerite koje su mogućnosti i kako napraviti plan ukrasnog vrta na pravi način.

Dizajnirajte ideju ukrasnog vrta u stilu prirodnog kutka pored lijepe šumske kuće. U vrtu bi trebao postojati prirodan poredak, biljke treba iskombinirati.  U pozadinu kombiniramo stablašice a ispod grmovnice i trajnice.

Što vrtlara čini sretnim više od boje i prekrasne cvatnje? Bogate boje cvijeća, lišća, kore i bobičastog voća ubrzavaju kucanje naših srca. Kombiniramo jestive i ukrasne biljke: neka ljubičice rastu među salatom, između kupusnjača ukrasne koprive. U ovom stilu ukrasnog vrta, jednaku ulogu igraju i jednogodišnje biljke i trajnice, a možemo uključiti i biljke poput kane, koje nas vode na tropska mjesta tijekom promatranja.

Dodajte protutežu bujnim cvjetnicama, tako da u ukrasnom vrtu sadimo kontrastne biljke tamnog lista kao što su bazge tamnog lista, spirea tamnog lista, hojhere, čokoladna albicija itd.

Za isticanje visine posadimo penjačice biljaka kao što su ruže. Oštre linije građevinskih elemenata omekšat će i zamagliti granicu između unutarnjeg i vanjskog dijela vrta.  U tu svrhu koristimo i sadnju ukrasnog bilja u velikim loncima. Koristite supstrat za ukrasne biljke Plantella Premium.

  • Od kvalitetnih treseta za sadnju i presađivanje svih vrsta ukrasnih biljaka.
  • Za posebne, zdrave i bujne cvjetajuće ukrasne biljke i biljke u posudama.
  • Visok kapacitet zadržavanja vode – manje zalijevanja biljaka.
  • Izvrsna struktura i vodno-zračni režim – za razvoj snažnog korijenovog sustava.

Ne zaboravite kutak za opuštanje između zelenila i biljaka koje privlače ptice, leptire i pčele. U ukrasni vrt stavljamo što više biljaka, koje će bogato cvjetati u svim godišnjim dobima i privući oprašivače. Bogatstvo vegetacije nadopunjujemo i kućicama za insekte, a možemo postaviti i ribnjak ili sklonište za ježa.

Mirnim i skladnim bojama i mirisnim biljkama stvaramo skladan i miran ukrasni vrt. Nesmiju nedostajati lavande, mente, španjolska bazga, ruže i razne dalije. Ne zaboravimo i bilje, koje savršeno može nadopuniti moderan izgled ukrasnog vrta, ali u isto vrijeme naše zdravlje nam je nadohvat ruke.

Za potpunu raznolikost u ukrasnom vrtu ostavljamo ocvjetale biljke i korov. Vrt je lijep u svim godišnjim dobima.

Zbog nepredvidivih klimatskih uvjeta biramo biljke koje su manje zahtjevne za njegu i radije posvećujemo svoje vrijeme odmoru i uživanju s biljkama i životinjama, što nam omogućuje naša sadnja ove godine.

Kako do travnjaka iz snova [Preuzmite vodič]

Proizvodi Plantella za ukrasni vrt

Želite još više PLANTELLA savjeta za vrtlarenje?

Prijavite se na naš newsletter!